Gratis Bezorging binnen 7 dagen!

Omgaan met rouw: 3 adviezen die ik graag eerder had willen weten

  • 2 minuten lezen

Trouwe Instagram volgers hebben het verhaal al eens gelezen; BYLOVE is begonnen omdat ik (Valeria) van rouw iets moois wilde maken.

Toen ik 1,5 jaar oud was, ben ik geadopteerd. Dit gebeurde omdat mijn biologische moeder was overleden. Een verdrietige situatie, waar ik het bij vlagen moeilijk mee had.

28 jaar later heb ik met dit verlies leren omgaan dankzij waardevolle tips & adviezen van anderen. Adviezen waarvan ik nu wilde dat ik ze eerder wist. Daarom deel ik ze graag met jou, misschien heb je er wat aan.

  • Wees dankbaar voor de herinneringen die je wel hebt.

Ik kan mij mijn moeder niet herinneren, maar heb wel baby schoentjes van die tijd, foto's en een kopie van haar paspoort. Deze koester ik dan ook en in gedachten is zij altijd bij mij op speciale dagen.

  • Maak ruimte voor woede, verdriet en jaloezie, maar blijf er niet in hangen.

Natuurlijk was ik periodes lang boos en vond ik de wereld oneerlijk. Dit heb ik nog steeds wel eens. Toch probeer ik hier niet te lang in te blijven hangen. Voor mij betekent deze ervaring ook dat ik elke dag als een cadeautje zie. In het buitenland studeren? Emigreren naar een land waar ik nog nooit geweest was? Tegen ieder avontuur zei ik ja. Het verlies maakt mij juist optimistisch om alles uit het leven te halen wat er in zit.

  • Zet verdriet om in iets positiefs.

Nu ik wat ouder ben en zelf moeder word, viel alles op zijn plek. Ik ga het verdriet omzetten in iets positiefs! Zie daar; BYLOVE is geboren. Nu kan iedereen zijn of haar geliefde herdenken op een mooie manier.

Dit is hoe ik om ga met rouw. Of deze manier ook past bij jou? Dat weet alleen jij. Met inspirerende blogs hopen wij je in ieder geval ideeën te geven voor wat je zou kunnen doen om daar achter te komen. Met als doel dat jij uiteindelijk een keuze kunt maken en de liefde viert op jouw manier.

 

Search